Hvad er AgilePM®?

AgilePM® (Agile Project Management) er er en velegnet metode til organisationer, som ønsker at arbejde mere fleksibelt med projekter end de klassiske vandfaldsmodeller tillader. Men samtidig ikke ønsker at gå ”all-in agile” og løsne kontrollen.

AgilePM er et agilt rammeværk, som giver dig mulighed for at lede projekter fleksibelt i forhold til forretningens skiftende krav og ændringer – samtidig med, at der sikres budgetter, leves op til business cases og snorlige styring af ressourcer og deadlines. Med andre ord, får du redskaber til at levere kvalitet gennem dynamiske og kontrollerede processer.

Mentorix is an Accredited Training Organization (ATO) under APMG. AgilePM® and Swirl Device logo are trademarks of The APM Group Limited, used under permission of The APM Group Limited. All rights reserved

07.05.18, Nivå, 2 dage, Dansk, 10.500,-
30.10.18, Nivå, 2 dage, Dansk, 10.500,-

Alle priser er angivet i DKK og er eksklusiv moms

Praktisk information om kurserne

Leder du efter praktiske oplysninger omkring kurserne? Tryk på kursustitlen ovenfor…

Online 12 måneders adgang, Dansk, 5.995,-
Online 12 months access, English, 5.995,-
Online 12 months access, English, 5.995,-

Alle priser er angivet i DKK og er eksklusiv moms
Leder du efter praktiske oplysninger omkring eksamen og kursusformen – tryk på kursustitlen

Book en uforpligtende demo til online kurserne
Klik her  og udfyld tilmeldingsformularen
– Vi sender dig adgang indenfor 1 hverdag…

Du kan også se videoen og blive introduceret igennem et online kursus.

Book en uforpligtende demo til online kurserne
Klik her  og udfyld tilmeldingsformularen
– Vi sender dig adgang indenfor 1 hverdag…

Du kan også se videoen og blive introduceret igennem et online kursus.

Målgruppe

Certificeringen henvender sig primært til erfarne projektledere, der har arbejdet med de klassiske vandsfaldsmodeller, og som ønsker at arbejde mere agilt.

Hvad enten du skal agere i en dynamisk projektorganisation eller i en mere hierarkisk ledet, så er AgilePM® relevant redskabskasse at have med sig.

eva

Er du i tvivl om kurset er noget for dig?
Ring til Eva på tlf:  72 44 12 34

Fordele for dig

  • Opnå en agil forståelse og evnen til at bruge relevante agile projektledelsesmetoder.
  • Få tydeliggjort forskellige ledelsesstile, der afgørende for succesfulde agile projekter.
  • Optimer time-to-market og projekters succes.
  • Levér forandring hurtigere med lavere omkostninger og med en lavere risiko.
  • Metoden er fleksibel og kan tilpasses, der hvor den skal anvendes.
  • Metoden komplimenterer og arbejder sammen med eksisterende processer, eksempelvis PRINCE2 eller Scrum.
  • Kom let i gang med en afprøvet og veldokumenteret agil metode, i stedet for at måtte udvikle jeres egen.

Fordele for virksomheder

  • Levér forandring hurtigere med lavere omkostninger og med en lavere risiko
  • Komplimentere og arbejder sammen med eksisterende processer som eksempelvis PRINCE2
  • Simpel indførelse af en testet metode snarere end at udvikle og integrerer en virksomhedsspecifik agile ledelsesproces.

På kurset arbejder vi med..

Introduktion
At lede agile projekter kan kræve en anderledes ledelsesstil sammenlignet med traditionelle projekter. Traditionelle projekter er typisk forudsigeligt planlagt af projektlederen. I agile projekter er en højniveau plan udført tidligt og derfra er produktet skabt iterativt og gradvist stigende.

At vælge DSDM som din agile metode
Der er en masse fordele ved at benytte sig af DSDM, som agile projektledelsesmetode. Én af kendetegnene ved DSDM er at denne metode afviger fra de traditionelle og øvrige agile metoder.

Filosofi og fundament
DSDM filosofien understøttes af otte principper, som bygger på det mindset og den opførsel, som er nødvendig for at filosofien gøres gældende.

Se flere emner

Principper
Uden kollektivt anvendelse af de otte principper, så bringes DSDM filosofien ikke til livs, og hvis et team ikke følger alle principperne, så vil man derfor ikke få det fulde udbytte af metoden.

Klargøring for succes
Nøglefaktorer er instrumentale i positioneringen af en succesfuldt DSDM projekt. Hvis disse faktorer ikke bliver mødt, så udgør de en signifikant risiko for DSDM metoden.

DSDM processen
Ulig andre agile metoder, så integrerer DSDM projektledelse og produktudvikling til en enkelt proces. For mange virksomheder er DSDM alt hvad der er behov for, dog opnår nogle virksomheder værdi ved at integrere DSDM med andre metoder for eksempel PRINCE2, PMI eller XP.

Roller og ansvar
Fundamentet for et succesfuldt projekt er folk, der arbejder effektivt sammen. DSDM vedkender dette og tildeler klare roller og forpligtelser til de inddragede personer i et projekt.

DSDM produkter
Det agile projekt-framework DSDM beskrives som et sæt af produkter, som skal overvejes som projekter skrider frem. Disse produkter beskriver løsningen og alt det, som skabes med henblik på at hjælpe med processen, og alt det som er krævet til at hjælpe projektledelse og kontrol.

Planlægning og kontrol
DSDM ligger meget vægt på udførlig planlægning og der defineres tre agile projektplanlægningskoncepter, seks testkoncepter og fire sporings- og kontrolkoncepter.

MoSCoW 
MoSCoW er en teknik som anvendes til og hjælper med at prioritering.

Timeboxing
Timeboxing er en veldefineret proces, hvori man kontrollerer skabelsen af lavniveau produkter i en iterativ måde med flere specifikke evalueringspointer, for at sikre kvaliteten af disse produkter og effektiviteten af leveringsprocessen.

Andre DSDM praksisser
Formidlingsworkshops, modellering og iterativt udvikling er DSDM praksisser, som hjælper med at holde fokus på og sikre at den rette løsning er leveret.

Formålet med certificeringen

AgilePM Foundation lever op til sit navn, da den bidrager med de grundlæggende principper, som er nødvendige for at formidle et succesfuldt projekt, samtidig tages degree-of-scope og agilitet i betragtning, hvilket mange andre metoder ikke gør.  Med et klart, kortfattet og detaljeres perspektiv på projektproduktivitet er AgilePM certificeringen nyttig for alle kandidater med kompetenceniveau rangerende fra erfarne projekt managere til nye.

AgilePM Practitioner giver bemyndigelse, tilskynder og udstyrer dig med en dybtgående viden om ikke kun certificeringen, men også hvordan man implementerer og implementerer disse principper i dagligdagen hos en projektleder.

Hvilken certificering passer til mig?

Første trin af uddannelsen hedder AgilePM® Foundation. Der lærer du de grundlæggende termer, elementer og sammenhænge. Du bliver bedre til at kunne lede og gennemføre projekter efter metoden.

Andet trin er AgilePM® Practitioner, som bygger videre på din viden fra Foundation certificeringen med sigte på bedre praksis og reel projektstyring. Du lærer bl.a. at anvende metodens forskellige elemeter i kombination med organisationens øvrige projektredskaber.

Undervisningen giver dig alt i alt viden, og redskaber til at lede projekter efter metoden på en rentabel og gennemsigtig måde.

Vores underviser

Hos Mentorix er den en naturlig forudsætning, at vores undervisere har en solid teoretisk viden i forlængelse med stor praktisk erfaring. Dygtige undervisere er grundpillen for et godt kursus.

Jesper Hansen

Jesper er certificeret projektleder internt i General Electric og Capgemini samt eksternt certificeret inden for AgilePM®, Scrum™, PRINCE2®, MSP® og IPMA, hvor han er certificeret på niveau B.

Han har 10 års erfaring med fuldtids projekt- og programledelse inden for flere forskellige brancher: det offentlige, forsikring, instrumentudvikling, Liv & Pension, finans og produktudvikling.

Organisationen bag AgilePM®

Engelske AMPG står bag metoden.  Mentorix er en af de få virksomheder i Danmark, der er akkrediteret (godkendt og uddannet) til at forhandle kurserne.

Man kan kalde os en slags AgilePM® importør. Mange af de AgilePM kurser, der sælges herhjemme, formidles således via os.

Scroll Up