Den agile bølge – Få hele teamet i spil

 

De fleste virksomheder er kommet med på den Agile bølge. Kravet til hurtige forandringer og kortere tid til tilpasning af forretningen har betydet at et agilt mind-set er et “must” nu om dage.

Fokus har været på Scrum Masteren, da denne sikre at Scrum processerne bliver fulgt og det er efterhånden også gået op for de fleste, at Scrum Product Owner er en vigtig brik, hvis man skal lykkedes med at få fokus på at forøge forretningsværdien i virksomhederne.

Men hvad er det sket med Teamet som har ansvaret for at planlægge og levere alle leverancer. Af en eller anden grund har vi helt glemt at tage vare på denne sidste vigtige rolle.

I et Scrum projekt har vi brug for 1 Scrum Master, 1 Product Owner og 6 – 10 personer som udgør Teamet. Hvad skyldes den manglende fokus? – Er det fordi at de er mange, og det dermed er for dyrt at uddanne hele holdet? eller er det fordi man regner med at Scrum Masteren eller Product Owner fortæller dem, hvad de skal gøre? Kan det være en kombination af flere elementer?

Scrum roller

Vi har kun 3 roller i Scrum og konsekvensen af manglende kendskab til Scrum i Teamet kan være kritisk for et hvert Scrum projekt:

  • Manglende ejerskab, da man ikke har forstået, at teamet har ansvaret for planlægning og levering
  • Manglende motivation, da man ikke har forstået det agile Mind-set
  • Lav produktivitet og ringe muligheder for team optimering. Man ikke kender de rigtige processer og værktøjer:  retrospektiv tilgang, arbejde i en timebox, continious integration, gennemsigtighed mv.

Hos Mentorix har vi løst udfordringen ved at udbyde et Scrum Developer kursus som e-læring til en konkurrencedygtig pris, hvilket gør det muligt for virksomhederne at få alle med. Alternativt så kan vores Scrum coach, Jesper Hansen hjælpe med opstarten af teams, så alle kommer rigtigt i gang. En opgave Jesper har løst mange gange i diverse virksomheder som Saxobank, LEGO, Skat og Dagrofa.Skriv et svar

Scroll Up //