PRINCE2® i det virkelige liv…

PRINCE2® i Praksis – også kaldet PiP – er et nyt unikt koncept med fokus på, at give organisationer og brugere en simpel og pragmatisk tilgang til anvendelsen af PRINCE2®

Som de fleste,der har stiftet bekendtskab med PRINCE2® ved, er det en projektledelsesmodel med mange muligheder. Samtidig har den også en tilgang, der for mange kan virke både bureaukratisk og ret tung i det ”virkelige” liv. 

Sådan behøver det ikke at være! Det har Mentorix nemlig gjort noget ved.

På baggrund af vores praktiske erfaringer med rigtigt mange implementeringer af PRINCE2® i organisationer, har vi udviklet et unikt koncept for, hvordan organisationer kan bruge PRINCE2® på en balanceret og ubureaukratisk måde.

Konceptet bygger på den simple erkendelse, at projekter har forskellig kompleksitet og strategisk betydning. Den praktiske anvendelse af PRINCE2® skal naturligvis afspejle dette. I PRINCE2® kaldes dette skalering og tilpasning – nemt at læse og forstå, men for de fleste meget vanskeligt at udføre i praksis.

PiP – PRINCE2® i Praksis

Konceptet hedder PiP – PRINCE2® i Praksis, og bygger på en kombination af et unikt egenudviklet skaleringsværktøj og en skaleringsguide baseret på den velkendte POTI platform. POTI er en forkortelse for Proces, Organisation, Teknologi og Information.

Skaleringsværktøjet anvendes til at bedømme, hvor komplekst et givet projekt er, og dermed ”hvor meget PRINCE2®” projektet som udgangspunkt kræver. Større og mere komplekse projekter kræver normalt mere ledelse, styring og kontrol sammenlignet med mindre komplekse projekter.

På baggrund af skaleringsværktøjet giver POTI guiden en klar og præcis vejledning i forhold til både centrale beslutningsprocesser, organiseringen, hvilke skabeloner/IT-værktøjer der bør anvendes samt hvilke retningslinjer der gælder for information/kommunikation omkring projektet.

Ikke to organisationer er ens, og derfor tilpasses både Skaleringsværktøjet og Guiden i tæt samarbejde med kunden, så det passer til netop den organisation og de projekter, det skal anvendes i forhold til.

Hvis du vil høre mere om PiP – PRINCE2® i Praksis kan du kontakte Seniorpartner Kenny Munck.

Kenny Munck
Mobil: (+45) 20 75 59 37
Email: kmu@mentorix.dkSkriv et svar

Scroll Up //