Er Scrum det nye sorte? – få styr på de værste misforståelser

Udviklingen indenfor Scrum

Aldrig har så mange taget en Scrum™ certificering og tendensen ser ikke ud til at ændre sig i den nærmeste fremtid. Mange projektledere bliver mødt med et krav om, at De skal have en Scrum Master certificering, da de ellers ikke kan komme i betragtning til det næste job. Udbyttet for de fleste er magert, da undervisningen i mange tilfælde er teoretisk uden kobling med den virkelighed man bliver mødt med i de danske virksomheder.

Mange taler om Scrum™, men få forstår, hvorfor det er verdens mest brugte projektleverance metode. Gør man det rigtigt er der meget at hente i forhold til øget produktivitet i diverse teams, men alt for tit bliver det et nyt spontant initiativ som hurtigt dør ud.

Her er nogle af de værste misforståelser:

 • Scrum betyder at vi ikke længere behøver nogen projektleder og ej heller en projektmetode. Instruktør Jesper Hansen har arbejdet med Scrum professionelt i 10 år, og udtaler ”Scrum hos ham kun fungeret som vores leveranceapparat. Alt det udenom bliver ledet af en projektleder i et i Prince2, PMI eller en helt 3 projektrammeværk i skøn forening med Scrum. Scrum er ikke nogen mirakelkur, når nu alt andet ikke fungere”
 • Scrum master er den første certificering man skal tage. Det er ikke rigtigt. Det kursus I skal vælge afgøres af den rolle I er tildelt i projektet. Er Du ansvarlig for de forretningsmæssige krav skal du på Product Owner kursus. – Er du en del af det team der skal levere selve produktet, så er du bedre tjent med Scrum Developer kursus.

Tag dine Scrum kurser hos Mentorix, hvor man lærer at bruge Scrum med henblik på optimering af leveranceapparatet. Vi arbejder med teorien via cases og rollespil, så vi sikre at viden også bliver omsat til praktisk forståelse.

Mentorix er et kursushus som kun arbejder med specialister i projektledelse både på det praktiske og teoretiske plan. Instruktørerne har forstået, at Scrum ikke kan stå alene og forstår Scrums styrker og svagheder og sammenkoblingen med andre projektrammeværk som eksempelvis Prince2. Vi forsøger at matche dine behov i forhold til læringsmetoder, tid og økonomi og tilbyder Scrum Master, Scrum Product Owner som blended undervisning, klasseundervisning eller ren e-læring.

► Vores næste kursus sker i København:
Scrum Product Owner™ – den 19. september 2017 – tilmeld2 kommentarer

 • Brian

  Hej Mentorix,

  Er det korrekt forstået at Scrum Master skal være it uddannet for at få et job?? Dvs at hvis man er dygtig leder/projektleder og forstår at navigere i rollen, og ønsker at skifte til IT branchen, så selvom man tager en certificering, så er man ikke bedre stillet, da der ikke står IT uddannelse på dit CV?

  Jeg spørger da jeg de seneste uger har undersøgt meget omkring jobmulighederne i IT branchen

  Håber at høre fra jer

  Mvh
  Brian

  • Monica Odgaard

   Hej Brian. Her kommer lige et svar, fra en af vores Scrum trænere, Anders Murmann:
   Scrum udsprang oprindeligt fra IT-branchen, men bliver i stigende grad også brugt til andet end IT, men fortsat er det naturligvis mest indenfor IT.
   Med en Scrum master i bagagen har man vist, at man forstår principperne i den agile udviklingsproces, og er i stand til at lede et agilt udviklingsteam. Kurset givet ikke nogen yderligere kompetencer indenfor IT som sådan, men mange af eksemplerne er fra IT.

Skriv et svar

Scroll Up