10 fordele ved online kurser frem for klassekurser

 

De traditionelle klassekurser har i lang tid været den foretrukne kursusform, fordi det har været mest udbredt. De seneste år er der kommet mere og mere fokus på online kurser – især i løbet af det sidste halvandet år, hvor muligheden for at mødes mange mennesker ad gangen har været begrænset.

Selvom vi igen kan mødes på fysiske kurser, er der fortsat en stigende interesse for online kurser. Er e-learning kommet for at blive? Og hvorfor skal man vælge et online kursus frem for et klassekursus? Det kan du blive klogere på her.

Hvorfor vælge et online kursus i stedet for
et klassekursus?

Der er rigtig mange fordele ved at tage et kursus online. Dels er det en del billigere end klassekurser grundet færre udgifter til lokale og underviser, og dels er det ekstremt tidseffektivt, fordi kursisten selv kan bestemme, hvornår kurset skal tages. Der er langt højere fleksibilitet ved at vælge e-learning over fysisk undervisning, og det er nok en af de største grunde til, at online kurser er blevet så populære. Her er vores top 10 over de fordele, der er ved at vælge online læring i stedet for fysisk undervisning.

Hos Mentorix kan du tage et online kursus i projektledelse lige hvor det passer dig

1.     Fleksibilitet

I og med man ikke skal møde fysisk op på et bestemt tidspunkt, får man naturligvis langt større fleksibilitet ved at tage et online kursus. Man kan altså selv planlægge hvor og hvornår det passer ind at tage kurset. Lærer du bedst om aftenen, er det jo oplagt at tage kurset der. Du kan desuden bruge eventuel rejsetid til og fra arbejde på at gennemgå materialet, for du kan nemlig tilgå materialet uanset hvor du er, så længe du har en internetforbindelse.

2.     Bestem selv tempo

Undervisningen foregår i dit tempo, og du bestemmer selv hvordan forløbet skal være. Vil du gerne certificeres hurtigt, kan du intensivere dit forløb, og har du mindre travlt, kan du nøjes med at tage et par timer om ugen. Vi anbefaler dog, at når man er kommet i gang, så skal man undgå at tage lange pauser, da man hurtigt vil glemme størstedelen af det man har lært.

3.     Bedre indlæring

Når du deltager på et klassekursus, har du én chance til at få gennemgået materialet. Sådan er det ikke på et online kursus. Der kan du se og gense materialet lige så mange gange, du har behov for. Gentagelser styrker indlæringen, og du vil kunne huske mere af materialet i længere tid. Desuden er materialet mere varieret på et online kursus. Du bliver løbende præsenteret for diverse tests, forskellige videoer, tekster, præsentationer mm., som er med til at gøre indlæringen mange gange bedre.

4.     Online platform

Alt kursusmateriale er samlet ét sted. Du skal ikke bekymre dig om at skifte mellem forskellige programmer for at få adgang til det fulde kursus. Det er nemt og ligetil at komme i gang, og du får dit eget unikke login. Så snart du er oprettet på platformen kan du starte dit kursus. Det betyder altså, at du kan komme i gang meget hurtigere end hvis du skulle deltage på et fysisk klassekursus, hvor du måske er nødt til at vente flere uger på opstart. Du kan læse mere om vores online kursusplatform her.

5.     Statistik over forløb

Eftersom du har et unikt login, har du derfor også mulighed for at følge din egen udvikling undervejs. Du får adgang til dine statistikker, hvor du blandt andet kan se, hvordan du har klaret dine tests. Her vil desuden være et overblik over, hvor langt du er kommet på kurset, så du hele tiden kan holde øje med processen.

6.     Ingen rejsetid

På et almindeligt klassekursus skal du møde fysisk op på en lokation. Mange kursister bruger ofte rigtig meget tid på transporten, hvis de ikke bor lige i nærheden af det sted, hvor kurset afholdes. Den tid kunne i stedet blive brugt til at lære noget. Den problematik slipper man for ved at tage et online kursus. Ikke nok med du sparer penge på transporten, så kan du også selv bestemme hvad du skal spise til frokost på dit kursus 🙂

7.     Online eksamen

Lige som du selv kan bestemme hvornår du vil starte på et online kursus, kan du også selv bestemme, hvornår du vil til eksamen. Den foregår nemlig også online. Du har altså mulighed for at læse op på de emner, du er i tvivl om. Den mulighed har du ikke på et almindeligt klassekursus, hvor du er nødt til at tage eksamen på de afsatte kursusdage.

8.     Bedre pris

Klassekurser har langt højere udgifter end online kurser. Der skal både betales løn til underviseren, leje af lokale, mad og drikke til kursisterne og diverse andre udgifter. Derfor ligger prislejet på klassekurser en del højere end prisen på online kurser. Et online kursus kræver ”kun” at det bliver sat op og holdt ved lige. Det er ingen administrativt krævende løsning at lave et online kursus, som det ellers godt kan blive med planlægning af et klassekursus. Derfor kan prisen på et online kursus sættes lavere, fordi der er langt færre udgifter til at afholde det.

9.     Afholdelsesgaranti

Man kan være uheldig, at ens klassekursus bliver aflyst. Det kan der være flere grunde til, men en hyppig årsag er, at der ikke er nok tilmeldte deltagere. Det er rigtig ærgerligt, når man som kursist går og venter på at komme i gang med sin kompetenceudvikling. På et online kursus er man ikke afhængig af et bestemt antal deltagere, så der kan du altid være sikker på at det bliver afholdt. Og desuden skal du ikke gå og vente på at komme i gang.

10.     Sparring i teams

Alle online kursister hos Mentorix bliver inddelt i teams. Det foregår (selvfølgelig) online og skal ses som en mulighed for at få sparring og til at dele erfaringer. I teamet er man samlet med andre kursister, der tager det samme kursus. Er der noget man er i tvivl om i kursusmaterialet kan man stille spørgsmål der. Du har desuden mulighed for at stille spørgsmål til en af vores akkrediterede trænere, hvis du har brug for professionel forklaring af dele af indholdet. Så faktisk er det næsten lige som at være til stede på et fysisk klassekursus.

To forskellige måder at afholde kursus på

Hvis du er i tvivl om udbyttet på et online kursus svarer til et almindeligt klassekursus, så kan vi sige det meget kort: JA, det er det samme kursus, det er blot to forskellige måder at afholde det på. Kursusmaterialet er det samme, eksamen er den samme, certificeringen er den samme, så den eneste forskel er kun præsentationen af indholdet og hvor du sidder og tager kurset. Det er nu op til dig at finde ud af, hvordan du lærer bedst, så du får det absolut meste ud af dit kursus – om det foregår online eller fysisk.

Læs om Mentorix her og bliv klogere på vores kurser.

Vælg det rigtige kursus ud fra netop din situation

Er du usikker på hvilket kursus, der er det rigtige valg for dig, så kan du læse en kort beskrivelse af alle de kurser vi tilbyder her. Hvis du har brug for mere vejledning eller har spørgsmål omkring nogle af vores kurser, så er du altid velkommen til at kontakte os.

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

//