AgilePM® Foundation

Nå i mål med fleksibel projektledelse.

AgilePM® Foundation er et agilt rammeværk, som sikrer en ensartet proces, hvor der er en ideel balance mellem kontrol og fleksibilitet.

3.7 (50 ratings) | Gennemsnitlig beståelsesprocent: 95% | Antal tilmeldte: 110
Seneste opdatering af kursusindhold: 2016 | Sprog: Dansk

Prisen er eksklusiv moms

Det kommer du til at lære…

✔  Hvordan man lægger fundamentet for succesfulde agile projekter.

✔  Om, hvilke forskellige ledelsesstile der kræves, så agile projekter bliver succesfulde.

✔  Hvordan et agilt projekt varetages.

✔  Principperne i AgilePM.

✔  Om de forskellige roller og ansvar i projektet.

✔  Indsigt i teknikker til styring af bl.a. tid og kvalitet.

✔  Den rolle du har i projektet, og hvad det kræver af dig.

Forudsætninger

For at tage vores AgilePM Foundation kursus, kræver det, at du har projekterfaring. Generel projektledelse er en fordel, men ikke et krav.

Hvem er dette kursus til? 

 • Dig, der deltager i eller leder projekter, hvor agile metoder benyttes – enten i kombination med andre metoder eller alene.
 • Dig, som ønsker en agil og fleksibel metode til at planlægge, organisere og styre et projekt fra A-Z.
 • Dig, som arbejder i projekter – enten som projektdeltager, teamleder eller projektleder.
 • Dig, som har projektledelse i dine fremtidsplaner.

Beskrivelse af AgilePM® Foundation

AgilePM Foundation lever op til sit navn, da den kommer med de grundlæggende principper, der er nødvendige for at formidle et succesfuldt projekt. Der tages desuden degree-of-scope og agilitet i betragtning, hvilket mange andre metoder ikke gør. En AgilePM Foundation certificering er med et klart, kortfattet og detaljeret perspektiv på projektets produktivitet fordelagtig for alle kandidater på alle niveauer – alt fra erfarne projektmanagere til nye projektledere.

AgilePM Foundation kan også tages på engelsk – køb kurset her.

Målet med kurset

 • Forklaring af, hvordan man lægger fundamentet for succesfulde, agile projekter.
 • Forklaring af, hvordan et agilt projekt varetages.
 • Tydeliggørelse af de forskellige ledelsesstile, der kræves, så agile projekter bliver succesfulde (sammenlignet de traditionelle projekter).

Undervisningsform

Vores AgilePM Foundation kursus er et selvstudie, der foregår via videobaseret e-learning. Du bestemmer selv hvor og hvornår du vil streame din undervisning, og du kan desuden selv bestemme, hvor hurtigt du vil gennemføre. Med en kombination af quizzer, testeksaminer, supplerende materiale og videoer får du god støtte fra start til slut.

Om træneren

Jakob Rasmussen, Management Consultant at Implement Consulting Group
Jakob er certificeret i PRINCE2®, MSP®, PRINCE2 Agile® og P3O®, som er registrerede varemærker af AXELOS Limited. AgilePM® er et registreret varemærke af APMG International.

Se på LinkedIn

Prisen er eksklusiv moms

2 timers video
30 supplerende materialer
12 tests
25-30 timer anslået studietid
3 måneders adgang (forlæng når du vil)
Computer, tablet og mobil
Online eksamen
Officiel AgilePM manual
Bevis på din certificering
Afholdelsesgaranti (online kursus)
Mentorix er akkrediteret kursusudbyder af APMG's AgilePM kurser.

Skal du købe for to?

Få én eller flere kurser til hele dit team til én samlet pris. Kontakt os nu.

Kursusindhold: AgilePM® Foundation

Introduktion til agil projektledelse

At lede agile projekter kan kræve en anden ledelsesstil, hvis man sammenligner med traditionelle projekter. Det ses typisk, at traditionelle projekter er forudsigeligt planlagt af projektlederen. I agile projekter udføres en højniveau plan tidligt i processen, og derfra er produktet skabt iterativt og gradvist stigende. Det vil du lære at mestre på dette AgilePM Foundation kursus.

2 videoer – 13 min.

Filosofien i AgilePM

DSDM filosofien understøttes af otte principper, som bygger på det mindset og den opførsel, som er nødvendig for, at filosofien kan gøres gældende.

1 video – 9 min.

Principperne i AgilePM

Uden kollektiv anvendelse af de otte principper, kan DSDM filosofien ikke bringes til livs, og hvis et team ikke følger alle principperne, vil man ikke kunne få det fulde udbytte ud af metoden.

1 video – 19 min.

Få succes med AgilePM

Nøglefaktorer er fundamentale i positioneringen af en succesfuldt DSDM projekt. Hvis disse faktorer ikke bliver mødt, så udgør de en signifikant risiko for hele DSDM-metoden.

1 video – 6 min.

Processen

DSDM integrerer projektledelse og produktudvikling til én enkelt proces, hvilket mange andre agile metoder ikke gør. I mange virksomheders tilfælde er DSDM alt, der er behov for. Dog vil mange virksomheder opnå værdi ved at integrere DSDM med andre metoder, som eksempelvis PRINCE2, PMI eller XP.

1 video – 5 min.

Produkter

Det agile project-framework, DSDM, beskrives som et sæt af produkter, der kontinuerligt skal overvejes, mens projektet skrider frem. Disse produkter beskriver løsningen, og alt det, der bliver skabt med henblik på at hjælpe processen videre. De beskriver desuden også det, der er krævet for at hjælpe selve projektledelsen og kontrollen.

1 video – 11 min.

Rollerne og ansvaret i AgilPM

Fundamentet for et succesfuldt projekt er, at folk arbejder effektivt sammen. DSDM vedkender dette fundament og tildeler klare roller og forpligtelser til de personer, der er en del af projektet.

1 video – 17 min.

Planlægning og kontrol i AgilePKM

DSDM lægger vægt på udførlig planlægning, og der defineres derfor tre agile koncepter inden for projektplanlægning, seks koncepter til test og fire koncepter til sporing og kontrol.

1 video – 12 min.

Teknikker i AgilePM

MoSCoW er en teknik, som anvendes til at prioritere blandt andet inden for AgilePM. Timeboxing er en veldefineret proces, hvor man kontrollerer skabelsen af lavniveau produkter på en iterativ måde med flere specifikke evalueringspunkter, så man sikrer kvaliteten af disse produkter og effektiviteten af leveringsprocessen.

2 videoer – 11 min.

Praksis i AgilePM

Workshops til formidling, modellering og iterativ udvikling er DSDM praksisser, der hjælper med at holde fokus på og sikre, at den rigtige løsning er leveret.

1 video – 8 min.

AgilePM® Foundation eksamen

 • 50 spørgsmål
 • 40 minutters multiple choice eksamen
 • Bestå med 25 rigtige svar
 • Tages eksamen på et andet sprog end dit modersmål, lægges 25% tid oven i

Har du købt en kursuspakke med e-learning og evt. manual vil eksamen være inkl. i prisen. Når du er klar til at tage eksamen skal du blot sende en mail til kursus@mentorix.dk med følgende informationer:

 • Navn
 • E-mail
 • Hvilken certificering ønsker du (eks. AgilePM Foundation)
 • Evt. en bemærkning – eksempelvis dysleksi

Du vil inden for 2 hverdage få en mail fra kursus@mentorix.dk og derefter en mail fra eksamensudbyderen, APMGroup som guider dig videre. OBS! Mails fra APMGroup kan lande i spam eller uønsket post så husk at tjekke her.

AgilePM Foundation eksamen tages på engelsk.

 • Webkamera (hvis du har et indbygget webkamera, bedes du medbringe et spejl, fordi lokalet skal tjekkes inden eksamensstart)
 • Mikrofon
 • Du skal kunne sidde alene i et lokale uden at blive forstyrret under eksamen
 • At du kan fremvise et billede-ID inden eksamensstart (kørekort, pas eller anden form for ID med fødselsdato og billede på)

Denne eksamensform er en online eksamen, som kan tages hjemmefra. Du vælger selv den dato og det tidspunkt som passer dig bedst. Online eksamen afholdes via ProctorU og du vil efterfølgende modtage en mail fra APMG vores eksamensudbyder med link til oprettelse af en account hos ProctorU, samt en guide. Eksamen er overvåget og på selve eksamensdagen vil du blive guide igennem til start af eksamen.

Du har adgang til e-learningen i 12 måneder, og inden for denne periode skal du nå at tage din eksamen. Hvis du ikke kan nå det, kan du forlænge din adgang til e-learningen med 6 måneder for 1.250 kr. ekskl. moms ekskl. eksamen.

Kontakt os på kursus@mentorix.dk, hvis du ønsker at forlænge din adgang til e-learningen.

Hvad købte andre?

AgilePM® Practitioner
Scrum Master Certified
PRINCE2 Agile® Practitioner
AgileSHIFT®

Prisen er eksklusiv moms

2 timers video
30 supplerende materialer
12 tests
25-30 timer anslået studietid
3 måneders adgang
Computer, tablet og mobil
Online eksamen
Officiel AgilePM manual
Bevis på din certificering
Afholdelsesgaranti (online kursus)
Mentorix er akkrediteret kursusudbyder af APMG's AgilePM kurser.
//