Change Management™ Foundation 

Til dig der skal sikre, at organisationens forandring er på rette spor.

Lær hvordan du skal forholde dig til forandringer, og hvordan du kan sikre, at du/I går den rigtige vej med Change Management™ Foundation.

5.0 (1 ratings) | Gennemsnitlig beståelsesprocent: 99% | Antal tilmeldte: 27
Seneste opdatering af kursusindhold: 2018 | Sprog: Video på dansk, materiale og eksamen på engelsk

Prisen er eksklusiv moms

Det kommer du til at lære…

✔  Hvordan den organisatoriske forandring finder sted.

✔  De nødvendige roller, som skal sikre en succesfuld forandring.

✔  Hvordan projektdeltagere reagerer på organisatoriske forandringer.

✔  De forskellige typer af forandringer – eksempelvis planlagte.

✔  Om udvikling af strategier til at fastholde menneskers motivation under forandringsprocessen.

✔  Hvordan man holder interessenter involverede, mens en organisation gennemgår forandring.

Forudsætninger

Du behøver ikke have taget andre kurser for at deltage på dette forandringsledelses kursus.

Hvem er dette kursus til? 

Vores Change Management kursus er relevant for alle, der arbejder med forandringsledelse. Kurset henvender sig til ledere og personer inden for kommunikation, der er engagerede og involverede i tilrettelæggelsen, gennemførelsen og styringen af organisatoriske ændringer.

Beskrivelse af Change Management™ Foundation

Change Management er en struktureret tilgang, der har til formål at få organisationen og medarbejderne til at acceptere ændringerne i deres nuværende situation. Den forandringsproces, organisationen skal gennemgå, er ændringen fra den aktuelle situation til enhver ønsket situation fremadrettet.

Vores Change Management Foundation kursus giver dig relevant teoretisk viden og praktiske værktøjer, der er yderst fordelagtige for dig. Det gælder uanset om du arbejder som programleder, som Business Change Manager i en programstyregruppe eller som leder. Dette kursus i forandringsledelse er skræddersyet til både ledere og andre personer, der har ansvar for at gennemføre og implementere forandringsprocesser.

Det handler nemlig om at tilpasse organisationen til nye teknologier, ny lovgivning og andre ting, der forandrer sig uden for virksomhedens rammer.

Change Management Foundation kan også tages på engelsk – køb kurset her.

Målet med kurset

 • At lære de effektive kommunikationsmetoder, og hvordan interessenter med forskellige udgangspunkter kan håndteres på en effektiv måde.
 • Der gennemgås teorier og praktisk håndtering af jeres forhold til ændringer, og hvorledes ændringer påvirker og styres i organisationen.
 • Du får konkrete metoder til kommunikation og håndtering af interessenter, og kurset afsluttes med metoder til praktisk ændringsstyring.
 • Dette Change Management kursus klæder dig kort sagt på til at håndtere alle de udfordringer og opgaver, du vil møde i forbindelse med implementeringen af forandringer i en organisation.

Undervisningsform

Dette forandringsledelses kursus er et selvstudie via videobaseret e-learning. Du har mulighed for at streame din undervisning hvor du vil og når du vil, og du bestemmer selv hvilket tempo, du vil tage det i. Den unikke kombination af videoer, quizzer, testeksaminer og supplerende materiale giver dig en god støtte fra start til slut.

Om træneren

Thomas Pulawski, Akkrediteret træner i PRINCE2® & Change Management™.

Thomas har mere end 19 års erfaring inden for området. Han har arbejdet som projektleder, programleder, samt generel afdelingsledelse primært indenfor IT branchen. Han underviser i Change Management™, AgilePM®, Management of Risk (M_o_R®), Managing Successful Programs (MSP®), og PRINCE2®.

Læs mere på LinkedIn

Prisen er eksklusiv moms

4 timers video
71 supplerende materialer
17 tests
25-30 timer anslået studietid
3 måneders adgang (forlæng når du vil)
Computer, tablet og mobil
Online eksamen
Officiel Change Management online manual*
Bevis på din certificering
Afholdelsesgaranti (online kursus)
Mentorix er akkrediteret udbyder af APMG's Change Management kursus.

Skal du købe for to?

Få én eller flere kurser til hele dit team til én samlet pris. Kontakt os nu.

Kursusindhold: Change Management™ Foundation

Introduktion til Change Management Foundation

Med vores Change Management Foundation kursus får man en certificering i forandringsledelse, der kan bruges af professionelle ledere i organisationer, der er under forandring. Med en sådan certificering følger også stor anerkendelse for den viden og de færdigheder, der understøtter en problemfri organisatorisk ændring.

Vores kursus i forandringsledelse er oprettet i samarbejde med The Change Management Institute (CMI), som er den globale, non-profit sammenslutning af forandringsledere, der fokuserer på at udvikle forandringsledelsen.

1 video – 9 min.

Perspektiver i Change Management

Her gennemgås, hvorfor effektiv forandringsledelse er så vigtig. Dette perspektiv beskriver “den viden, der kræves for at tilbyde klare, præcise og veldokumenterede oplysninger om den rolle, som effektiv forandringsledelse har i forbindelse med at muliggøre en vellykket forandring i organisationer”.

11 videoer – 90 min.

Forandringsfaktorerne

De faktorer, der er årsag til, at der er brug for forandring i en organisation, er vigtige at få identificerede. Ved at identificere disse behov vil man kunne bruge oplysningerne til at opretholde strategisk fokus og energi gennem hele forandringsprocessen. Herved vil man kunne svare på de grundlæggende spørgsmål: “Hvorfor forandring?” og “Hvorfor nu?”.

10 videoer – 10 min.

Emnet indebærer en beskrivelse af principper, processer og teknikker til effektiv styring af fordele (gevinster) og realisering i et forandringsinitiativ.

1 video – 9 min.

Definering af interessenter

Hvordan analyserer og engagerer man interessenter? Det bliver gennemgået i dette afsnit. Det er vigtigt at identificere de vigtigste interessenter gennem analyser, så man samler og opretholder en god strategi for deres engagement – især når man arbejder med et forandringsteam.

2 videoer – 33 min.

Kommunikation i forandringsprocesser

Forståelse af forskellige tilgange til kommunikation, og hvornår de er egnede at bruge, kan gøre den kritiske forskel mellem succes eller manglende kommunikationsindsats og i sidste ende hele forandringsinitiativet.

6 videoer – 31 min.

Virkningen af forandringen

Handler om at identificere og analysere virkningen af forandringen, hvilket er en af nøglerne til planlægningen af effektiv forandringsledelse. En analyse af indvirkningen kan bidrage til at undgå, eller i det mindste minimere, de forstyrrende påvirkninger og understøtte de positive aspekter af forandringen. Ved vurderingen af virkningerne er det vigtigt at huske på, at der ofte er en organisatorisk “Pollyanna-effekt”. Det er nyttigt at betragte forandringsledelsen som en vigtig risikostyringsstrategi.

1 video – 13 min.

Forskellige aspekter

Fokuserer på menneskelige og kulturelle aspekter. Det indebærer blandt andet hvorfor de betyder noget, hvordan man identificerer problemerne og øger villigheden til forandring, hvordan man forbereder sig på modstand mod forandringen og hvordan man måler virkningen af eventuelle forandringsinitiativer.

5 videoer – 45 min.

Change Management™ Foundation eksamen

 • 40 minutters multiple choice eksamen
 • 50 spørgsmål
 • 25 rigtige svar for bestået eksamen
 • Det er ikke tilladt at medbringe manualen eller andre hjælpemidler
 • Der lægges 25% tid oven i eksamenstiden, hvis du tager eksamen på et andet sprog end dit modersmål

Sådan melder du dig til eksamen

Har du købt en kursuspakke med e-learning og evt. manual vil eksamen være inkl. i prisen. Når du er klar til at tage eksamen skal du blot sende en mail til kursus@mentorix.dk med følgende informationer:

 • Navn
 • E-mail
 • Hvilken certificering ønsker du (eks. Change Management Foundation)
 • Evt. en bemærkning – eksempelvis dysleksi

Du vil inden for 2 hverdage få en mail fra kursus@mentorix.dk og derefter en mail fra eksamensudbyderen, APMGroup som guider dig videre. OBS! Mails fra APMGroup kan lande i spam eller uønsket post så husk at tjekke her.

Change Management Foundation eksamen tages på engelsk.

 • Webkamera (har du et indbygget webkamera, bedes du tage et spejl med, da eksamenslokalet skal tjekkes inden start
 • Mikrofon
 • Mulighed for at have et lokale for dig selv under hele eksamenstiden
 • At du kan fremvise et foto-ID inden eksamen (kørekort, pas eller anden form for billede-ID med fødselsdato på)

Denne eksamensform er en online eksamen, som kan tages hjemmefra. Du vælger selv den dato og det tidspunkt som passer dig bedst. Online eksamen afholdes via ProctorU og du vil efterfølgende modtage en mail fra APMG vores eksamensudbyder med link til oprettelse af en account hos ProctorU, samt en guide. Eksamen er overvåget og på selve eksamensdagen vil du blive guide igennem til start af eksamen.

Du har adgang til e-learningen i 12 måneder, og i løbet af denne periode skal du nå at tage din eksamen. Vil du gerne forlænge denne periode, koster det 1.250 kr. ekskl. moms for 6 måneders adgang til e-learningen. Eksamen er ikke inkluderet i denne pris.

Skriv til os på kursus@mentorix.dk hvis du ønsker at forlænge din adgang.

Hvad købte andre?

PRINCE2® Foundation
PRINCE2® Agile Practitioner
AgileShift®

Prisen er eksklusiv moms

4 timers video
71 supplerende materialer
17 tests
25-30 timer anslået studietid
3 måneders adgang (forlæng når du vil)
Computer, tablet og mobil
Online eksamen
Officiel Change Management manual
Bevis på din certificering
Afholdelsesgaranti (online kursus)
Mentorix er akkrediteret udbyder af APMG's Change Management kursus.
//