mentorix logo

Hvorfor virker vores Scrum ikke?

Det kan der naturligvis være mange årsager til, men jeg oplever også at der er et mønster hos de virksomheder jeg besøger. Helt grundlæggende så undlader man én eller flere principper på trods af, at de alle er obligatoriske. Alle 6 principper skal altså være til stede, hvis man ønsker den fulde effekt af standard-Scrum.

De 6 obligatoriske principper i Scrum er:

  1. Empirical Process Control (Transparency – Inspection – Adaption)
  2. Self-Organization
  3. Collaboration
  4. Value-based Prioritization
  5. Time-boxing
  6. Iterativ Development
Scrum hvorfor virker vores scrum ikke

Figure 1-3: Scrum Principles

1 - Empirical Process Control

Det første princip Empirical Proces Control beskriver en tilgang, en arbejdsmetode et mind-set.
Vi arbejder med gennemsigtighed (Transparency) for at undgå misforståelser, og for at tage hånd om problemer så tidligt som muligt.
Vi inspicerer (Inspection) vores metoder og resultater for at lære af dem.
Vi tilpasser (Adaption) vores processer og løsninger, fordi vi har fundet en bedre måde at gøre det på.
En indbygget arbejdsmetodik som er beslægtet med metoderne prototyping eller feasibility study.
Det er vigtigt at vores Scrum-deltagere forstår det mindset der ligger bag, da vi tror på at sandheden skal findes ved at prøve ting af.
Vi kan sidde i dage vis og tænke på vores cykeltur rundt i Danmark her til sommer, men det er først på cyklen, at vi oplever virkeligheden. Set i et Scrum mind-set vil betyde, at du tager en prøvetur inden din sommerferie.

2 - Self-Organization

Andet princip handler om Self-Organization. Bedst oversat til dansk som en selvledende organisation.
Helt lavpraktisk betyder det, at teamet selv træffer beslutning om, hvordan de bedst tilrettelægger og gennemføre arbejdet i et sprint. I forhold til den traditionelle ledelsesform med en projektleder der planlægger det hele, så er teamet i det agile set-up ansvarlige for egne beslutninger og handlinger.
Medbestemmelse på eget arbejde giver en bedre dynamik og motivation til at løse opgaverne. Eftersom teamet selv har truffet beslutning om planlægningen og udførelsen af et sprint, så er der et langt større commitment end, hvis teamet havde fået opgaven fra en ikke oplyst person. Vi giver på den måde en del af magten til dem som faktisk ved noget om et specifikt område, og det er smart.
Vi stiller derfor større krav til teamet i et agilt setup end tidligere, da det kræver et udvidet kompetencesæt hos den enkelte. En problemstilling man skal tage højde for, når man sætter sine teams sammen

Fordelene ved selvledende teams

1

2

3

Team medlemmer accepterer at der er et fælles ejerskab for projektets leverancer

Selvbestemmelse øger motivationen i arbejdet, hvilket også betyder øget produktivitet

Selvbestemmelse øger innovationen som skaber bedre løsninger for slutbrugerene

Har du brug for hjælp til at overgive ansvaret så kontakt din agile coach Jesper Rytter Hansen.

Hvilke services tilbyder Mentorix?

Styrk dine kompetencer med certificeringer du kan bruge i hele verden. Mentorix har produceret
e-læring siden 0’erne. Vi ved hvordan man laver spændende læring digitalt. Kurserne præsenteres på den prisbelønnede platform Eurekos.

Læring til alle medarbejdere. Nyt spændende digitalt uddannelseskoncept, som giver jer rabatter, som danner en fælles ramme for nye kompetencer og som giver medarbejdere viden hvor – og når de vil. Nemt og omkostningseffektivt.

Er du ledig? Hos Mentorix får du en vifte af online kurser som er de mest efterspurgte i markedet. Med en certificering styrker du dit CV og du øger din muligheder for at få en nyt spændende job. Vi hjælper dig med at få fuld tilskud via dit jobcenter. Vores mål er at gøre det let for dig.

Relaterede artikler

prince2 7 online

PRINCE2 7

PRINCE2® 7 Edition PRINCE2® blev først lanceret i 1996 og har haft seks udgaver (før den nuværende udgivelse). Den seneste opdatering blev

online courses

Twoday

Om virksomheden Twoday er en international og førende leverandør af forretningskritiske IT-løsninger i Norden. Et IT-selskab, som leverer softwareudvikling, data- og analyser,

Skal vi tage en snak?

Mentorix handler i bund og grund om certificeret lederskab – at giver dig eller dine medarbejdere en fælles arbejdsmetode, så I kan skabe resultater i fællesskab. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med de eventuelle spørgsmål du skulle have. Så tøv ikke med at kontakte os.

Udfyld vores formular og så vil vi ringe dig op og svare på de eventuelle spørgsmål du måtte have eller giv os et kald.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products

Log ind til kurser

Hvis du skal studere kan du bruge dette link som en genvej til platformen.

Mit Mentorix

visma logbuy samarbejdspartner

Velkommen til Mentorix

“Velkommen til vores hjemmeside!

Vi er glade for at have Logbuy med os som en samarbejdspartner. Vi sidder altid klar på +45 72 44 12 34 eller info@mentorix.dk, hvis der skulle være nogle spørgsmål. 

Brug rabatkoden: “Mentorix23” for at få 10% rabat på dit køb.

Tak for at vælge Mentorix!”